Eva Vaccineert Anders

Is de jaarlijkse vaccinatie van je hond of kat elke keer weer een stressvolle aangelegenheid? Een volle drukke wachtkamer met andere honden en katten. Een consult van hooguit 15 minuten waarin je je verhaal niet kwijt kan en je hond of kat snel snel onderzocht moet worden (heel spannend!) en dan ook nog die vervelende prik krijgt? En… is die prik eigenlijk wel nodig?

Gelukkig! Eva Vaccineert Anders. De uitkomst voor honden (en katten) die niet kwispelend bij de dierenarts naar binnen gaan. En ja, helaas zijn dit er veel. Maar ook voor honden die veel bijwerkingen ervaren van de vaccinatie. Of misschien heb je er zelf wel stress van om met je hond of kat naar de dierenarts te gaan?

Wat is er anders?

  • Ik kom bij je thuis in de vertrouwde omgeving van jouw huisdier. Daar neem ik alle tijd om in rust en met respect en aandacht voor je hond of kat de jaarlijkse controle te doen. Ook kun je me al je vragen stellen over de gezondheid en het welzijn van je viervoeter.
  • Ik vaccineer honden graag op maat door middel van titeren (kat op aanvraag). Met titeren wordt er met een klein beetje bloed gekeken of je hond antistoffen heeft tegen drie ziektes waartegen we vaccineren (parvo, distemper en besmettelijke hepatitis). Volgens het algemeen vaccinatieschema wordt tegen deze ziektes om de 3 jaar gevaccineerd. Heeft jouw hond antistoffen? Dan kun je dit dus nog even uitstellen. Zo voorkom je teveel vaccineren én onnodige bijwerkingen voor je hond.
    Let op; het jaarlijks vaccineren tegen leptospirose (ook wel rattenziekte of ziekte van Weil genoemd) blijft nodig. Hiervoor is geen titerbepaling beschikbaar en deze (ook voor mensen) dodelijke ziekte komt helaas nog steeds voor.