Stervensbegeleiding

Je wil het niet, maar helaas is het onvermijdelijk dat je op enig moment afscheid moeten nemen van je hond of kat.

Natuurlijk wil je dat je huisdier zo lang mogelijk gezond, blij en gelukkig is. Maar wanneer je hond of kat in zijn/haar laatste levensfase zit ga je je toch soms afvragen; Hoe gezond is mijn dier eigenlijk? Heeft hij pijn of ongemak? En wat is nu eigenlijk kwaliteit van leven voor hem/haar?

Ik kan jou en je hond/kat helpen om deze vragen te beantwoorden. Samen bekijken we wat jouw dier nodig heeft om gezond, blij en gelukkig te zijn. Dit kan acupunctuur zijn, maar ook pijnstillers, supplementen, aanpassingen in leefomgeving, etc. Ook bespreken we wanneer het tijd is om hem/haar te laten gaan. En als dat duidelijk is dan begeleid ik jou en je hond/kat bij zijn/haar laatste reis.

Het laten inslapen van je huisdier is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Het afscheid nemen van je maatje, die vaak al jaren bij je is, staat bij veel mensen in het geheugen gegrift. Ik vind dat ieder dier een waardig afscheid verdient. Dus niet op een koude tafel in een dierenartsenpraktijk waar de volgende alweer zit te wachten in de wachtkamer. Maar in alle rust thuis, in zijn/haar eigen mand, omringd door de mensen en dieren die hij/zij vertrouwt.

Heb je een ouder wordende hond/kat, vind je het moeilijk om de kwaliteit van leven van je dier in te schatten, heb je advies nodig bij het nemen van die ontzettend moeilijke beslissing en/of behoefte aan begeleiding in de laatste levensfase van je hond of kat? Neem dan gerust contact met me op.