Wat is Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeswijze voor mens én dier.

Bij acupunctuur wordt gewerkt met kleine dunne naalden. Deze naalden worden in speciale punten op het lichaam geplaatst. Dit stimuleert zenuwen, bloedvaten en energiebanen (meridianen). Zo wordt pijn weggenomen, blokkades opgeheven en de natuurlijke balans in het lichaam hersteld.

Veterinaire acupunctuur gaat uit van een holistische diergeneeskundige benadering. Dit betekent dat naar het gehele dier wordt gekeken. Dus niet alleen naar de klacht, maar ook naar karakter, leefwijze, dieet en voorgeschiedenis. Al deze aspecten hebben namelijk invloed op de gezondheid en het welzijn van jouw geliefde huisdier.

Ieder dier is uniek, ieder dier is anders. Daarom bestaat er geen ‘standaard behandelplan’ voor een dier. Unieke behoeften vragen om een unieke behandeling.

Een holistische benadering betekent ook dat acupunctuur samen kan gaan met een behandeling bij een osteopaat, fysiotherapeut, chiropractor, gedragstherapeut of reguliere dierenarts.

Ik geloof dat de integratie/combinatie van verschillende soorten therapie zorgt voor de beste behandeling van jouw huisdier.

Acupunctuur kan worden ingezet bij veel verschillende klachten. Bijvoorbeeld tegen pijn bij artrose, bij het herstel van een hernia, (sport) blessures, neurologische klachten, maag-darmproblemen, huidklachten, nier- en blaasproblemen, en nog veel meer!

Wil je weten of acupunctuur geschikt is voor jouw huisdier? Neem dan gerust contact op.